Techniek · 26. augustus 2020
Wat je niet ziet is er niet? Je schrikt je soms helemaal naar als je op een prachtige auto, die er strak uitziet, de kunststof zij skirts verwijdert. En die schrik hebben wij al meerdere malen gezien op het gezicht van liefhebbers die hun auto bij BTC lieten inspecteren. En eerlijk is eerlijk, dit zie je niet bij een standaard inspectie. Hiervoor moet je opdracht geven de skirts te verwijderen en dan pas kun je gerust zijn of de agenda trekken voor een dorpel reparatie.

Techniek · 12. juni 2020
Je kent het wel, kop zorgen. Je slaapt slecht en het houdt je op de achtergrond steeds bezig. Het vreet energie. Wij kennen het ook maar dan anders...… met 500.000 km op de klok en een vermogen dat uitstijgt boven de 300 PK en dan ook nog op LPG. Ai...….gaat dat wel goed? Maar daar liggen wij niet wakker van. Sterker nog, het werd tijd dat er eindelijk eens een kop naar de gruzelemiezen ging. En dat pas na 24 jaar en vol vermogen op LPG. Wat een fantastische auto's zijn het toch

Techniek · 05. maart 2020
We zien het nogal vaak voorbij komen. Aftermarket onderdelen. Soms moet je wel. Originele Volvo onderdelen zijn niet altijd meer beschikbaar en soms zijn aftermarket onderdelen zelfs beter dan origineel. Maar een regelmatig gehoorde reden om geen originele Volvo onderdelen te monteren zijn verwarrend voor de doorsnee Volvo rijder. Wat is goed en wat is waar? Op de foto een originele thermostaat uit 1996. Zo kan het ook ;-)

Allerlei moois · 13. februari 2020
Voor velen is het rijden met de Volvo 850 T-5R een soort van uitlaatklep. Dat is niet verwonderlijk als je begrijpt hoeveel karakteristieke uitstraling het model heeft en welke liefde er in die oude vierkante bolide zit. Door zelf ook eens mee te sleutelen in het traject van opbouwen of een klus gezamenlijk aan te pakken in fase 2 of fase 3 (Hemeltje vernieuwen o.i.d.) krijg je echt een binding met je auto. En op een zaterdag staan er een stuk of 10 bij elkaar dan gaat de liefde x 2.

Techniek · 27. januari 2020
En ineens stonden er 3 Volvo's 850 in de aula van de middelbare school! Toen bij de conrector van het Altena College in Sleeuwijk het idee geboren was om jongeren op de Mavo kennis te laten maken met allerlei vormen van arbeid in de praktijk besloten Sr en Jr daar maar eens handen en voeten aan te geven. Aan de vraag om "iets te doen met auto techniek" is ruimschoots voldaan. 2 dagen achtereen met een clubje van 15 jongens en 3 auto's in de school heeft iedereen genoten.

Therapeutisch sleutelen · 19. januari 2020
Na onze eerste jaren met BTC-Volvo is de kogel door de kerk. Of beter gezegd; de slijptol door de wand. BTC heeft de ruimte nu uitgebreid voor nog meer Volvo plezier en is sinds 01-01-2020 de trotse bewoner van 2 x zoveel vierkante meters. Iedereen die afgelopen jaren op bezoek is geweest heeft het langzamerhand zien dicht groeien en ja het werd hoog tijd. Om alles op voorraad te kunnen houden en meer auto's tegelijkertijd op te kunnen bouwen hadden we deze extra ruimte zeker nodig.

Nordschleife Volvo feestje · 08. september 2019
In 2019 met 19 prachtige Volvo's een weekendje weg naar de ring! Was het vorig jaar nog een rij van 12 nu is de ring verder dan ooit gevuld geweest met T-5R-en en nog meer moois van BTC-Volvo uit Hedel. Dat moet je toch een keer meemaken als deelnemer en wie weet kom je er volgend jaar ook eens bij.

Allerlei moois · 01. september 2019
Je leest het wel vaker in advertenties; "barn find" Dan moet het wel iets unieks zijn, oud, vergeten, weggeroest (?) meer dan 80 jaar oud, inclusief een nest kippen eieren, drie cm stof en vogelpoep die door de laklaag heen is gerot, toch?

Techniek · 08. mei 2019
Alle rijders van een Volvo 855 weten het eigenlijk al wel. De achterbumper van de station begint te hangen. Je duwt er eens tegen aan en denkt dat de radio begint te kraken. O nee, het komt onder de bumper vandaan. Met een beetje wiebelen ligt er al wat roestig gruis op de grond en dat betekent meestal dat je hard wegloopt en denkt......laat maar, komt nog wel een keertje. Maar hoe zit het dan met de trekhaak bevestigingen? Roesten die niet? Die zitten er direct achter dus wat denk je?

Nordschleife Volvo feestje · 28. april 2019
Voor het 2e jaar gaan we met BTC Volvo naar de Nurburgring. Dit jaar op 7 en 8 september. Net als vorig jaar vertrekken we op zaterdag morgen vanuit Hedel naar de ring. De eerste 24 deelnemers hebben zich al opgegeven. Dat zijn er meer dan vorig jaar en wie weet sluiten er nog meer liefhebbers aan. In eerste instantie gaat het natuurlijk om de Volvo 850 T-5R rijders maar je weet hoe dat gaat..... rode R, Laser Blue V70, C70 ze zitten er al bij. Wie de rij wil aanvullen is welkom lees hier hoe

Meer weergeven