Volvo drive magazine
Wat mag een T-5R kosten? · 12. april 2021
Met gepaste trots en vol enthousiasme melden we dat BTC-Volvo maar liefst 14 pagina's breed in Volvo Drive Magazine staat. We vinden het een hele eer voor zoveel aandacht en tot onze verrassing ook nog eens in het jubileum nummer. Paul en Aart van VDM enorm bedankt! Wil je weten hoe wij werken? Lees het artikel!

Volvo 244 GLE 2.3 AUT 1982 "flatnose"
Allerlei moois · 18. december 2020
We krijgen wel eens vragen over "die lichtblauwe" auto op onze webpagina "over ons". Het is duidelijk dat het geen 850 is waar vader en zoon zich lachend over buigen. Klopt! Het is onze boot. Althans, zo ervaar je de Volvo 244 uit 1982 in vergelijk met een strakke T-5R. Een heerlijke cruiser in vol zwart leer met een soepele automaat. Nostalgisch robuust en tevens soortgelijk aan de eerste auto van Senior in 1987. Je eerste liefde vergeet je nooit......

Corona drukte
Allerlei moois · 18. december 2020
Wat voor velen een "mindere tijd" is zijn er uiteraard ook andere kanten aan corona. Restaurants en kroegen en festivals ten spijt floreren de keuken, badkamer en doe het zelf zaken. En hoe zit dat met BTC Volvo? Ach, kijk eens naar die prachtige bloemen en het welig groeiende gras rond en onder deze laserblue..... het lijkt rustig maar schijn bedriegt!

Wat mag een T-5R kosten? · 18. november 2020
Een veelgestelde vraag waar de meningen nogal over uiteenlopen: Wat mag een T-5R nou eigenlijk kosten? Volgens de aanbieders op auto sites kan het alle kanten op. Van 5K tot boven de 40K en het zou me niet verbazen als het nog gekker gaat worden. Maar het echte antwoord weet iedereen eigenlijk al lang.

Wat mag een T-5R kosten? · 01. november 2020
Nu je bijna zover bent om die droom waar te maken loop je tegen allerhande uitgeleefde hokken aan. De glimmerts met hun chippie zijn motorisch twijfelachtig, de gedeukte en bekraste versies hebben een betrouwbare onderhoudshistorie maar ja..... wat een boel optisch werk is er nog te doen, de perfect uitziende versies zijn veel te duur en diegene die er goed geïmporteerd uitzien en weer niet te duur zijn konden wel eens krokant van de roest zijn. Dan heb je straks een nachtmerrie aan herstelwer

Techniek · 26. augustus 2020
Wat je niet ziet is er niet? Je schrikt je soms helemaal naar als je op een prachtige auto, die er strak uitziet, de kunststof zij skirts verwijdert. En die schrik hebben wij al meerdere malen gezien op het gezicht van liefhebbers die hun auto bij BTC lieten inspecteren. En eerlijk is eerlijk, dit zie je niet bij een standaard inspectie. Hiervoor moet je opdracht geven de skirts te verwijderen en dan pas kun je gerust zijn of de agenda trekken voor een dorpel reparatie.

Techniek · 12. juni 2020
Je kent het wel, kop zorgen. Je slaapt slecht en het houdt je op de achtergrond steeds bezig. Het vreet energie. Wij kennen het ook maar dan anders...… met 500.000 km op de klok en een vermogen dat uitstijgt boven de 300 PK en dan ook nog op LPG. Ai...….gaat dat wel goed? Maar daar liggen wij niet wakker van. Sterker nog, het werd tijd dat er eindelijk eens een kop naar de gruzelemiezen ging. En dat pas na 24 jaar en vol vermogen op LPG. Wat een fantastische auto's zijn het toch

Techniek · 05. maart 2020
We zien het nogal vaak voorbij komen. Aftermarket onderdelen. Soms moet je wel. Originele Volvo onderdelen zijn niet altijd meer beschikbaar en soms zijn aftermarket onderdelen zelfs beter dan origineel. Maar een regelmatig gehoorde reden om geen originele Volvo onderdelen te monteren zijn verwarrend voor de doorsnee Volvo rijder. Wat is goed en wat is waar? Op de foto een originele thermostaat uit 1996. Zo kan het ook ;-)

Allerlei moois · 13. februari 2020
Voor velen is het rijden met de Volvo 850 T-5R een soort van uitlaatklep. Dat is niet verwonderlijk als je begrijpt hoeveel karakteristieke uitstraling het model heeft en welke liefde er in die oude vierkante bolide zit. Door zelf ook eens mee te sleutelen in het traject van opbouwen of een klus gezamenlijk aan te pakken in fase 2 of fase 3 (Hemeltje vernieuwen o.i.d.) krijg je echt een binding met je auto. En op een zaterdag staan er een stuk of 10 bij elkaar dan gaat de liefde x 2.

Techniek · 27. januari 2020
En ineens stonden er 3 Volvo's 850 in de aula van de middelbare school! Toen bij de conrector van het Altena College in Sleeuwijk het idee geboren was om jongeren op de Mavo kennis te laten maken met allerlei vormen van arbeid in de praktijk besloten Sr en Jr daar maar eens handen en voeten aan te geven. Aan de vraag om "iets te doen met auto techniek" is ruimschoots voldaan. 2 dagen achtereen met een clubje van 15 jongens en 3 auto's in de school heeft iedereen genoten.

Meer weergeven