Techniek

Techniek · 08. mei 2019
Alle rijders van een Volvo 855 weten het eigenlijk al wel. De achterbumper van de station begint te hangen. Je duwt er eens tegen aan en denkt dat de radio begint te kraken. O nee, het komt onder de bumper vandaan. Met een beetje wiebelen ligt er al wat roestig gruis op de grond en dat betekent meestal dat je hard wegloopt en denkt......laat maar, komt nog wel een keertje. Maar hoe zit het dan met de trekhaak bevestigingen? Roesten die niet? Die zitten er direct achter dus wat denk je?

Techniek · 01. december 2018
Soms is een blok met 5 ton er beter aan toe dan een blok met 2 ton. Maar hoe bepaal je dat dan? Is het voldoende om een compressietest te doen? Hoe weet je wanneer het blok doet wat het moet doen? Uit ervaring kunnen we veel zeggen, door een inspectie kunnen we veel overleggen. Maar het mooiste is toch een blok open schroeven en meten. Kicken mooi!

Techniek · 24. maart 2018
Zweedse import en roest. Erg? Ze worden schaarser en dus gewilder en dus duurder en dus....... gaan de prijzen omhoog. Dat maakt dan weer dat het interessant is auto's uit bijvoorbeeld Zweden te halen. Maar hoe goed zijn die dan? Net zo goed als een origineel Nederlandse auto maar er zijn dure verschillen.

Techniek · 03. maart 2018
Stage 0 is een aanduiding die gebruikt wordt in diverse betekenissen. Sommigen denken dat een poetsbeurt en voldoende lucht in je banden al een stage 0 is. Anderen zien een grote beurt met her en der wat nieuwe of gebruikte onderdelen als een stage 0. Of verse olie en meteen een chippie erin ;-) Weer anderen schieten helemaal door en eerlijk is eerlijk, ergens tegen die bovengrens schuurt BTC Volvo aan.

Techniek · 24. februari 2018
Water in je auto....de eerste zoektocht is altijd naar de lekke kachelradiator maar als die droog is waar zoek je dan? Kijk dan maar even bij je daklijst van de voorruit of er een handige-aller-goedkoopste-ruitenwisselaar-medewerker-van-de-week is geweest die met iets scherps zoals schroevendraaier een kras in je dak heeft gemaakt toen ze de ruit eruit wilden trekken. Of wat voor scherp ding dan ook.

Techniek · 11. februari 2018
Zo hard als dat de zwakste schakel aan kan.