· 

Inspecties en diagnoses stellen

Dit gaat net te ver voor een inspectie maar op een gegeven moment wil je weten hoe je geliefde auto erbij staat.

 

Gaat er de komende tijd een bak met geld in om te kunnen blijven rijden of is het met een juiste ingreep verholpen?

 

Je kent je auto en voor het onderhoud ga je trouw naar een garage die echt wel weet wat ze doen.

Maar de diepere kennis van de 850 verdwijnt langzamerhand. Hoeveel van die auto's komen er nog wekelijks of maandelijks door de handen van dezelfde monteur heen?

En met de tijd die voortschrijdt sluipen er ook andere probleempjes in de auto's. Slijtage waar je het niet verwacht, corrosie op plaatsen die niet makkelijk bereikbaar zijn, storingen die niet in het boekje staan, noem maar op.

 

De dorpels hebben we al uitgebreid op deze site aan bod laten komen. We repareren gemiddeld elke maand wel een auto met links of rechts of beide zijden een rotte dorpel. En we zien ook problemen met de achterzijde. Kijk maar eens bij je achterbank waar deze is aangesloten op de wielkast. Soms ligt je achterbank "los gerot" in de auto.

Die laatste kunnen we snel zien bij een inspectie. De dorpels is lastiger van buiten af te zien.

 

Wat inspecteren we dan?

Eigenlijk alles wat we door de jaren heen gezien hebben aan zwakke punten of mogelijke oorzaken van problemen.

Het zijn 2 pagina's A4 met onderdelen van de auto die bekeken en gecontroleerd worden. Een rit met de auto over een standaard traject dat wij gebruiken om het gedrag van de auto, onderstel, stuurhuis, motor en bak te voelen en te horen zit er standaard bij. Nadat de auto op de brug is geweest en de inspectie klaar is lopen we samen met jou door de bevindingen heen.

Zaken staan aangemerkt als; goed, gebruikt, versleten of kapot. Je krijgt advies mee om zsm te vervangen, binnenkort, op termijn of bij gelegenheid.

 

Die lijst mag je meenemen, ook naar je eigen garage. Geen probleem.

Het duurt ongeveer anderhalf uur totaal.

 

Een diagnose stellen we bij een acuut probleem of als je er zelf niet meer uitgekomen bent. Dat kan van alles zijn maar vaak is het technisch. Vermogen verlies, een hikje, een terugkomend storingslampje, rare trillingen et cetera.

We hebben doorgaans een half uur nodig.

 

Wil je hier gebruik van maken?

Dat doen we elke donderdag om 13:00 en de 2e mogelijkheid is om 15:00

Je kunt je aanmelden bij jr via een whatsapp en vragen om de inspectie of diagnose om 13:00 of om 15:00 met de datum van de gekozen donderdag erbij.

Je krijgt dan vanzelf bericht terug dat het bij ons in de agenda staat of je krijgt een voorstel voor een andere donderdag wanneer er wel plek is.

 

En die achterbank waar eerder iets verontrustend over is gezegd?

Trek je lendensteun uit de achterbank, klap de zetel naar voren en je ziet de aansluiting van de rugleuning op de wielkast.

Dat kan er angstig uit zien.Wij lossen het voor je op, no worries.