· 

Lekkende voorruit

Ja dat dacht je!

Hier helaas niet een heel verhaal over die bijzondere lotus waar er maar 60 of zo van gemaakt zijn en er maar 1 in Nederland is en die dan ook nog bij BTC Volvo langskomt....

Nou voorruit dan een beetje wel.

 

Wat een machine is dat!

Klinkt "iets" anders dan onze roffelende 5 cilinders maar ik moet zeggen dat het niet verkeerd klinkt. Understatement van jewelste gesignaleerd!

 

Goed, dit unieke pracht exemplaar komt op een zaterdag tegen een uur of 4 binnenrijden en is vervolgens niet meer zomaar losgelaten. Uiteraard een testritje mee gegaan en daar komt het onderwerp vandaan: Lekkende voorruit in onze 850's.

Je herkent het aan de natte ramen die maar niet schoon willen.

En de eerste zoektocht is altijd naar de lekke kachelradiator maar als die droog is waar zoek je dan?

Kijk dan maar even bij je daklijst van de voorruit of er een handige-aller-goedkoopste-ruitenwisselaar-medewerker-van-de-week is geweest die met iets scherps zoals schroevendraaier een kras in je dak heeft gemaakt toen ze de ruit eruit wilden trekken. Of wat voor scherp ding dan ook.

Dat gekras veroorzaakt na een aantal regenachtige periodes lekkage door roest.

 

Binnen in je auto kun je een papierenprop bij de deurstijl steken om te zien of die nat is na een regenbui.

Uiteraard kan het ook de afvoer zijn van je open dak, verstopte pijpjes her en der maar als je wilt weten waar je allemaal op kunt letten kom je maar eens langs voor advies.

 

En wie weet staat er dan wel ineens een exotische auto waar je ff in mag kwijlen.

 

Althans, niet letterlijk kwijlen natuurlijk want na het bijna doorbreken van de geluidsbarrière met dat monster zat er aan mijn kant ook nattigheid op de voorruit.

Dat kwam inderdaad uit mijn mond tegelijkertijd met gillende geluidjes en kreten die volgens kenners duiden op een uitermate hoog gehalte van plezier en genot.

Wat een ding joh!

Helaas voor jou mogen er nu geen kwijlende spetterende spugende en gillende typetjes meer mee.

 

Jammer joh!

Nou voorruit dan nog wat Lotus erbij.........